dobroge.tv

Live

Analist economic: „Nu știu cum se poate trăi cu 11 lei pe zi. Ce Guvern este acela care crede că se poate trăi cu această sumă?”

11 octombrie 2022
Publicitate

„Suntem la un pas de un faliment de țară”. Este afirmația analistului economic Mircea Coșea. Mai mult, acesta a susținut că nu știe cum o persoană ar putea trăi cu 11 lei pe zi. Inflația a crescut chiar și cu 30% ceea ce înseamnă o scumpire a alimentelor, dar și a facturilor. Pe când salariile au rămas la fel. Totodată, analistul economic consideră că acest studiu este o anormalitate.

CITEȘTE ȘI: Un român poate trăi decent cu 11 lei pe zi pentru mâncare, arată un studiu. Unii constănțeni contrazic datele: „Un iaurt e patru-șase lei, mai iei o pâine și aia e”

Este o desconsiderare pentru că arată foarte clar că Guvernul nu are nicio legătura cu economia reală, cu viața de zi cu zi a oamenilor. Prețurile sunt de cu totul altă natură decât cele pe care probabil Guvernul le cercetează în birouri sau pe niște statistici furnizate la comandă. Prețurile în România la alimente au crescut mult mai mult decât inflația oficială. Inflația oficială de 15 și ceva la sută este o medie dacă luăm calculul pe produsele de bază pe care le mănâncă fiecare român în fiecare zi adică cele care sunt normale pentru un trai zilnic începând cu carnea, ouăle, laptele, pastele, uleiul și așa mai departe. Vedem că inflația ajunge de la 25% până la 30%.

Deci, prețurile merg într-o direcție iar veniturile populație merg într-o altă direcție, într-o direcție opusă. Veniturile sunt stabile. Acestea nu au crescut la nivelul mediu al populației pe când prețurile cresc. Nu știu cum se poate trăi cu 11 lei pe zi. Ce Guvern este acela care crede că în țara pe care o guvernează se poate trăi cu această sumă. Suntem la un pas de un faliment de țară”, a declarat Mircea Coșea, analist economic.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233