dobroge.tv

Live

Sorin Mihai, despre scandalul de la Școala Gheorghe Țițeica: „Niciun părinte al vreunui elev al școlii nu a depus la IȘJ Constanța sesizare cu privire la activitatea doamnei profesoare”

Sorin Mihai, despre scandalul de la Școala Gheorghe Țițeica: „Niciun părinte al vreunui elev al școlii nu a depus la IȘJ Constanța sesizare cu privire la activitatea doamnei profesoare”
16 noiembrie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Inspectoratul Școlar Județean Constanța face precizări în cazul profesorului de matematică de la Școala Gimnazială Nr. 30 Gheorghe Țițeica.

Niciun părinte al vreunui elev al școlii nu a depus la Inspectoratul Școlar Județean Constanța sesizare cu privire la activitatea doamnei profesoare. Instituția noastră a fost informată de către cadrul didactic, care ne-a solicitat sprijin. Pentru a preîntâmpina un potențial eveniment care să producă divergențe, o echipă a IȘJ Constanța s-a deplasat la unitatea de învățământ, informând conducerea școlii și verificând aspectele indicate. La acest moment, conform informațiilor transmise de către managerul școlii, situația este detensionată, iar doamna profesoară își va relua activitatea la clasă în această săptămână.

În ceea ce privește echivalarea studiilor efectuate în străinătate, IȘJ Constanța soluționează toate aceste situații în baza metodologiei aprobate prin OMEC 5638/2020, precum și a prevederilor ROFUIP.

Consider că cele mai bune soluții pot fi găsite numai prin colaborare, având tot timpul în vedere interesul superior al copilului. Părinții, cadrele didactice și managerii trebuie să identifice problemele și să le rezolve prin colaborare, prin dialog constructiv. Discuțiile pe care le-am purtat cu doamna profesoară, cu managerul Școlii Gimnaziale Nr. 30 Gheorghe Țițeica au soluționat rapid o situație care putea deveni tensionată. Am convingerea că la nivelul acestei școli, ca de altfel la nivelul fiecărei unități de învățământ din județ pot fi îndreptate inadvertențele și pot fi soluționate conflictele numai prin implicarea tuturor actorilor educaționali: părinți, dascăli, elevi”, a transmis Sorin Mihai, inspector şcolar general.

Reamintim că luni, 14 noiembrie, părinții unor elevi din clasa a V-a au protestat în curtea unității de învățământ, nemulțumiți de faptul că ar putea rămâne copiii lor fără profesoara de matematică pe care o îndrăgesc. Asociația părinților unității de învățământ a strâns semnături pentru susținerea cadrului didactic -- detalii aici: Scandal la Şcoala 30 din Constanţa. Părinţii au protestat în curtea unităţii, nemulțumiți că elevii ar putea să rămână fără profesoara de matematică


Sursă foto: arhivă Dobrogea TV

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233