dobroge.tv

Live

NAȚIONAL. 14 adulți și trei copii au fost coborâți de la cabana lovită de avalanșă. Arafat: „Au pus în pericol și viața salvatorilor, nu doar pe a lor”

NAȚIONAL. 14 adulți și trei copii au fost coborâți de la cabana lovită de avalanșă. Arafat: „Au pus în pericol și viața salvatorilor, nu doar pe a lor”
05 februarie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Reprezentanții Prefecturii Argeș anunță că duminică a început coborârea persoanelor blocate de o avalanșă la Cabana Capra.

CITEȘTE ȘI: NAȚIONAL. Noapte de coșmar pentru mai mulți turiști după ce o cabană a fost lovită de o avalanșă puternică: zăpada a pătruns în unele camere și a acoperit mașinile parcate. GALERIE FOTO/VIDEO

Un prim grup de turişti dintre cei aflaţi în cabana Capra atunci când aceasta a fost lovită de o avalanşă a fost coborât în siguranţă de pe munte, anunţă prefectul judeţului Argeş, Radu Perianu. Este vorba despre 17 persoane, dintre care trei copii care au coborât, însoţiţi de către echipele de salvare, până la kilometrul 104 al Transfăgărăşanului, până unde pot urca autovehiculele. Unii dintre ei au fost aşteptaţi de rude şi au plecat spre casă, alţii au fost preluaţi cu un autocar, scrie news.ro.

Prefectul precizează că echipele ajunse la faţa locului au constatat că în cabană erau 57 şi nu 50 de turişti, aşa cum se anunţase iniţial. Un al doilea grup de persoane, format din 40 de turişti şi un angajat al cabanei, este pe drum, la ora transmiterii acestei ştiri. Paisprezece dintre cei cincisprezece oameni care fac parte din personalul cabanei au ales să rămână în unitatea de cazare, a menţionat Radu Perianu.

Arafat: „Au pus în pericol şi viaţa salvatorilor, nu doar pe a lor”.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat că dacă turiştii care se află la cabana Capra au încălcat regulile care spun că drumul care duce către unitatea de cazare este închis, aceştia nu doar că şi-au pus vieţile în pericol, dar au pus în pericol şi vieţile tuturor salvatorilor care intervin, duminică, pentru evacuarea lor.

Dacă drumul era închis şi s-a riscat pentru a se ajunge acolo încălcând regulile, înseamnă că turiştii şi-au pus viaţa lor în pericol, dar au pus şi viaţa pompierilor în pericol şi nu numai a pompierilor, a întregului corp de salvatori care a fost acolo”, a afirmat Raed Arafat duminică după amiază, într-o intervenţie telefonică la Dig 24, potrivit news.ro. Acţiunea autorităţilor în zona cabanei Capra a început încă de dimineaţă, în jurul orei 8 iar aceasta poate dura câteva ore, a precizat oficialul din Ministerul Afacerilor Interne.

Sperăm că se va termina această misiune la lumina zilei şi că vor putea să retragă după ce evacuează cele 50 de persoane care se află la cabană”, a adăugat Raed Arafat. Acesta a subliniat că intervenţia este una dificilă, întrucât avalanşa a antrenat şi copaci, iar zonele prin care se face coborârea trebuie eliberate. Raed Arafat a ţinut să sublinieze că în continuare, în zonă, nu este exclus riscul de producere a unor noi avalanşe.


Sursă foto: Facebook Radu H. / news.ro

Sursă video: news.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233