dobroge.tv

Live

UPDATE. Elicopterul plecat să caute MiG-ul prăbușit a dispărut de pe radar. Șapte militari au murit: „E foc mare acolo”

UPDATE. Elicopterul plecat să caute MiG-ul prăbușit a dispărut de pe radar. Șapte militari au murit: „E foc mare acolo”
02 martie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Elicopterul care a plecat în căutarea aeronavei MiG 21 LanceR prăbușită în seara de miercuri, 2 martie, a dispărut de pe radar. Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Apărării Naţionale, pilotul a raportat condiții de vreme nefavorabilă și a primit ordin să se întoarcă la bază. La bord se afla și un echipaj format din cinci militari. În aceste momente nu se starea echipajului sau a aeronavei.

Martorii incidentului spun că în zonă a izbucnit un incendiu puternic.

CITEȘTEȘI: Alertă în Constanța! Un MiG de la baza Mihail Kogălniceanu s-a prăbușit. Aeronava este căutată: nu se cunoaște starea pilotului

Ce spune MApN

Elicopterul IAR 330-Puma, decolat, miercuri, 2 martie, în jurul orei 20.21, în misiune de căutare-salvare a aeronavei Mig 21 LanceR, a pierdut legătura radio cu turnul de control și a dispărut de pe radar în jurul orei 20.44.

Pilotul raportase condiții de vreme nefavorabilă și primise ordin să se întoarcă la bază.

Ultima poziție cunoscută a elicopterului, care avea la bord un echipaj format din cinci militari, este zona localității Gura Dobrogei, la aproximativ 11 km de aerodrom. Nu se cunoaște starea echipajului sau a aeronavei. Și în acest caz s-au declanșat operațiunile de căutare-salvare.

Nu sunt încă informații certe, la acest moment, nici despre pilotul sau aeronava MiG 21 LanceR.

UPDATE. Martorii de la fața locului spun că ar fi auzit mai multe explozii și că cei cinci militari care se aflau la bordul elicopterului ar fi murit.

UPDATE. Potrivit unor surse guvernamentale citate de Observator News, elicopterul IAR-330 Puma a fost găsit. Cei cinci militari de la bord nu au supraviețuit. Informațiile sunt în curs de confirmare și actualizare.

UPDATE 22.20. Şeful Direcţiei informare şi relaţii publice din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, Constantin Spânu, a declarat, la Antena 3, că cele cinci persoane aflate la bordul elicopterului și-au pierdut viața. 

În cazul elicopterului care a plecat în căutare şi salvarea MIG-ului 21 Lancer se confirmă din păcate prăbuşirea, la 11 kilometri de aerodrom, în zona localităţii Gura Dobrogei. Din păcate, toţi cei cinci membri ai echipajului şi-au piedut viaţa. În continuare se execută operaţiunile de căutare-salvare pentru pilotul aeronavei MIG 21 Lancer, nu avem încă la acest moment confirmarea prăbuşirii şi nu avem detalii despre starea pilotului”, a afirmat Spânu. 

 Despre MIG şi pilotul acestuia nu există încă informaţii.

UPDATE 22.40 Deputatul Bogdan Bola a postat pe o rețea de socializare imaginile surprinse de o cameră de supraveghere în timp ce aeronava s-a prăbușit. „Camerele au surprins ceva ce pare a fi o explozie puternică în zonă, care a luminat întregul cer”, notează acesta -- detalii aici: Avion prăbușit la Constanța. Imagini surprinse de camerele de supraveghere: o explozie puternică a luminat întregul cer. Sunt mai mulți morți. VIDEO

UPDATE 23.00 Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a confirmat că cei cinci militari aflaţi în elicopterul IAR-330 Puma au murit în urma prăbuşirii aparatului. 

Astăzi este o zi tristă pentru familia Armatei Române. Cei cinci membri ai echipajului elicopterului IAR 330-Puma, aflat în misiune de căutare-salvare pentru aeronava MiG 21 LanceR, au fost găsiți decedați în zona localității Gura Dobrogei, la aproximativ 11 km de aerodrom. Transmit condoleanțe familiilor îndurerate. Dumnezeu să îi odihnească în pace”, a spus ministrul Apărării, citat de Digi 24 -- detalii aici: CONSTANȚA. Primele imagini de la locul în care s-a prăbușit elicopterul cu cinci militari! Toți au murit: „Astăzi este o zi tristă pentru familia Armatei Române”. VIDEO

UPDATE 23.30 În accidentul aviatic şi-au pierdut viaţa șapte militari. Pe lângă cei cinci membri ai echipajului comunicați inițial, urcaseră la bord și doi salvatori pe mare din cadrul Forțelor Navale Române -- detalii aici: CONSTANȚA. Cine sunt militarii care au murit în această seară după ce elicopterul s-a prăbușit

Sursă foto: news.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233