dobroge.tv

Live

CONSTANȚA. Polițiștii şi-au strigat nemulțumirile în fața IPJ Constanța! ''Situații în care un polițist a lucrat 17 nopți la rând, doar de noapte''

04 decembrie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Polițiștii își strigă nemulțumirile în fața IPJ Constanța! Protestul a fost programat inițial pentru data de 27 neoiembrie, însă, din cauza vremii, a fost mutat pentru astăzi, 4 decembrie. Aproxximativ 100 de persoane sunt aștptate.

Potrivit sindicaliștilor Europol, protestul are loc în fața sediului IPJ Constanța, urmând ca mai apoi să se plece în marș spre Prefectura Constanța.

„Scopul adunării publice îl constituie nemulțumirile manifestate referitor la încălcarea drepturilor privind planificarea în serviciu a polițiștilor din cadrul structurii rutiere cât și din cadrul unor structuri de ordine publică de la nivelul IPJ Constanța.

CITEȘTE ȘI: Sindicatul Europol: „Incompetența a ucis un polițist la Constanța” - Remus se afla la sute de kilometri de părinții săi grav bolnavi: „Frustrarea că e departe de ei a contribuit la dezechilibrul psihologic”

Protestul se va desfăşura cu respectarea Legii nr. 60/1991, iar împuterniciţii care vor asigura şi vor răspunde de măsurile privind buna organizare a adunării sunt următoarele persoane din cadrul Sindicatului Polițiștilor Europeni EUROPOL: Daniel AVASILCĂI– Președintele Filialei Constanța a Sindicatului Polițiștilor Europeni ”Europol” / telefon: 0720.550.900.

Personalul desemnat de noi să execute măsuri de ordine pe parcursul desfăşurării adunării va purta următorul însemn distinctiv: Sindicatul Polițiștilor Europeni EUROPOL. În sprijinul bunei desfăşurări a adunării, solicităm din partea primăriei şi a organelor de poliţie, măsurile legale ce se impun”, au transmis reprezentanții Sindicatului Europol Filiala Constanța prin intermediul unui comunicat de presă.

„Constanța, după cum spunea și domnul Predoiu, a pierdut lupta cu criminalitatea în ultimii 8-10 de ani. Cu toate acestea, de la declarația aceasta, încă nu au identificat niciun vinovat pentru că au pierdut lupta cu criminalitatea. IPJ Constanța trebuia să fie desființat, poate chiar demolat și creată o nouă structură. Nu a mai ajuns să vadă lumina. Suntem la peste 3 luni și jumătate, iar structura IPJ Constanța este aceeași: subdimensionată, cu resurse puține, tocmai ca să avem parte de o instituție slabă într-un județ de o importanță strategică deosebită. Vedem că în momentul de față, polițiștii ajung să lucreze de acasă, sunt planificați în continuitate, permanență, ore suplimentare, timp liber de refacere a capacității de muncă care nu este respectat și, din păcate, vedem că avem și tragedii. În momentul de față avem peste 250 de polițiști care au ajuns repartizați la Constanța și care ar pleca mâine dacă ar putea. Aceasta este realitatea cruntă”, a declarat Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Europol.

El le-a declarat jurnaliștilor că acesta este primul semnal de alarmă pe care liderii Sindicatului Europol îl trag cu privire la faptul că „polițiștii sunt sacrificații de serviciu în ceea ce privește această reorganizare”. Mai mult, acesta spune că principalele nemulțumiri sunt: nerespectarea repausului, planificări care nu sunt echilibrate, drepturi încălcate, toate sub pretextul că sunt oameni puțini.

„Vedem că în toată această agitație avem parte și de tragedii, acel coleg tânăr care absolvit anul acesta și a recurs la gestul necugetat de a-și pune capăt zilelor. Suntem convinși că acolo este un cumul de factori, inclusiv faptul că a ajuns la 400 de kilometri de casă și faptul că nu avea niciun fel de perspectivă asupra momentului când ar putea să se întoarcă acasă sau mai aproape de familie”, a mai declarat președintele Sindicatului Europol.

Mai mult, el a menționat că proiectul pilot despre care ministrul Cătălin Predoiu a anunțat că va fi gata în aproximativ 45 de zile, în cele trei luni și jumătate nu se vede nicio schimbare.

„Noi am atras atenția că din promoție a fost repartizat un singur polițist la biroul rutier și am constatat cu stupoare că ne spune conducerea IPJ Constanța că schema este completă, cu 17 polițiști, cu 17 agenți de ordine publică, structura rutieră din Constanța este completă (...) suplimentar conducerea ne spunea că fiind schema completă, nu mai este nevoie de alți polițiști rutieri. Pentru noi este surprinzător să constatăm așa ceva și este clar că există interese pentru ca polițiștii rutieri să nu fie pe stradă în municipiul Constanța, să nu avem parte de verificarea mașinilor care intră și ies din Port, sub nicio formă nu putem vorbi de IPJ Constanța ca fiind un proiect pilot”, a mai menționat Cosmin Andreica.

CITEȘTEȘI: UPDATE. Reacţia IPJ Constanţa după ce Sindicatul Europol Constanţa a transmis că un SINGUR agent a fost repartizat la Biroul Rutier Constanța

Mai mult decât atât, acesta a menționat că, raportat la indicatorii la care se calculează numărul de polițiști, Constanța are cel mai mic număr de polițiști rutieri din țară.

"Principala nemulțumire este programul. În prezent sunt planificate schimburi de 8 ore și nu se respectă repausul dintre schimburi. Avem multe situații în care sunt chemați după tura de 8 ore, din nou la serviciu. După tura de schimbul doi sunt chemați dimineață la 6, după ce au temrinat la 22.00. Situații în care un polițist a lucrat 17 nopți la rând, doar de noapte", a declarat şi Daniel AVASILCĂI, președinte Filiala Constanța a Sindicatului Polițiștilor Europeni „Europol”.

Sursă foto: Dobrogea TV

Publicitate

Galerie Foto

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233