dobroge.tv

Live

RĂZBOIUL DIN UCRAINA. Anna și-a identificat copilașul ucis, doar văzându-i mânuțele: „Nu am fost atât de puternică să-i văd fața. I-am văzut doar degetele, unghiile”

RĂZBOIUL DIN UCRAINA. Anna și-a identificat copilașul ucis, doar văzându-i mânuțele: „Nu am fost atât de puternică să-i văd fața. I-am văzut doar degetele, unghiile”
09 mai 2022
Redactia DTV
Publicitate

Este a 75-a zi de coșmar pentru ucraineni. Din ce în ce mai multe orașe au fost pradă atacurilor rusești. S-au auzit explozii, iar sirenele au răsunat fără încetare. S-au folosit obuze și rachete, nimic nu a rămas neatins: de la adăposturi, școli, grădinițe și spitale, până la cartiere rezidențiale și baze militare - toate au fost distruse, iar milioane de familii au fost destrămate. Mii de oameni nevinovați și-au pierdut viața.

Este și cazul lui Sasha, un băiețel de doar patru anișori, pe care mama sa l-a căutat mai bine de 26 de zile, după ce micuțul a dispărut pe o barcă care s-a răsturnat, în timp ce fugea de ororile războiului. Anna a sperat până în ultima clipă că-l va găsi pe Sasha în viață. Deși mii de oameni s-au unit și l-au căutat pe micuț, pe 6 aprilie, Anna anunța pe rețelele de socializare că Sasha a fost găsit fără viață.

CITEȘTE ȘI: Veste dureroasă pentru mii de oameni care au aşteptat o minune. Micuţul Sasha a fost găsit mort, mesajul mamei: "Mulțumesc tuturor pentru rugăciuni... Îngerașul nostru este deja în rai!"

Într-un interviu acordat pentru The Sun, Anna a dezvăluit momentul îngrozitor în care și-a dat seama că Sasha e mort. I-a recunoscut mânuța ce ieșea de sub o pătură folosită ca giulgiu improvizat.

Nu am fost atât de puternică să-i văd fața. I-am văzut doar degetele, unghiile. Și da, am înțeles că a fost Sashenka”, a declarat Anna pentru sursa citată.

Tânăra își dorește ca lumea să nu uite niciodată teroarea și durerea pe care Rusia le-a dezlănțuit asupra țării sale și asupra familiei ei. Ea și-a jurat că-l va vedea pe Vladimir Putin judecat pentru cirme de război.

Vreau ca lumea să-și amintească de Sasha și să-și amintească cine i-a făcut asta. A fost Rusia. A fost Putin. Nu știu cum să trag cu o armă, dar pot spune oamenilor adevărul despre acest război teribil”, a mai declarat mămica.

Mătușa lui Sasha a fost cel care i-a făcut baie, l-a îmbrăcat și l-a așezat într-un sicriu mic li alb, pentru că nimeni nu a putut să se ocupe de ceremonia religioasă.

Îmi voi aminti de el până la sfârșitul vieții. Așa cum a fost cu patru zile înainte de război. (...) Era cel mai drăguț copil din lume. Și o spun, nu pentru că sunt mama lui. Doar pentru că toți cei care îl cunosc l-au iubit. Și i-a iubit pe toți”, a mai spus Anna pentru The Sun.

Povestea lui Sasha

Sasha stătea cu bunica lui când a început războiul. La câteva zile, casa bunicii nu mai avea curent, încălzire sau apă, iar cei doi s-au mutat la vecini. Pe 4 martie, Sasha a împlinit patru ani, iar câteva zile mai tâzriu a fost ultima dată când Anna a vorbit cu el: „Mi-a spus: Mami, nu-ți face griji, o să vin la tine când vor înceta să mai tragă”. Singura lor cale de scăpare a fost cu barca, pe Nipru.

Anna a încercat a doua zi de la plecarea bărcii să ia legătura cu ei, însă nu a reușit. Mătușa lui Sasha a fost cea care s-a dus acolo unde trebuia să ajungă barca si a aflat că doar una dintre cele două bărci a ajuns. Volodimir Zelenski a declarat atunci că una dintre bărci s-a răsturnat.

La 11 martie, barca a fost găsită răsturnată, însă Anna se agăța de speranța că Sasha este încă în viață. El era singurul care purta o vestă de salvare și ea s-a rugat să ajungă la țărm și să-l fi luat cineva.

CITEȘTE ȘI: Durerea Annei a unit mii de suflete. După 12 zile de căutări, încă nu și-a pierdut speranța că Sasha va fi găsit în viață: „Continuăm să credem!”

Zi după zi, așteptam. Am avut atât de multe mesaje. Tot ce am făcut, de dimineață până seara, a fost să citesc mesaje. O mulțime de mesaje de la diferiți oameni”, a mai declarat Anna pentru sursa citată.

Apoi, pe 5 aprilie, m-am trezit la ora 8 din cauza apelului. Mi-a fost frică de apelurile de devreme. Era prietenul nostru din sat și a spus „Anna, cineva a găsit un copil”. A condus până acolo în 30 de minute și l-a adus la noi acasă. Era Sasha”, își amintește femeia.

Cum au ajuns să moară rămâne un mister și Anna a spus: „Nu există nimeni în viață care să-mi spună ce s-a întâmplat (..) Sasha este un înger. Poate că este un înger al păci. Poate că povestea mea va ajuta. Și dacă va ajuta pentru o singură persoană, voi fi cu adevărat bucuroasă. Dacă va ajuta mii de oameni, voi crede că viața mea merită ceva”.

Anna a avut și un mesaj simplu pentru președintele Rusiei: „Vladimir Putin, oprește războiul. Ne vedem la Haga. Nu-i doresc moartea. Nu pot să-i doresc nimic. Viața lui este cu adevărat urâtă și nu va fi împăratul pe care și-l dorește. În nici un caz

Anna: Probabil că lumea în care am rămas nu merită un înger atât de strălucitor ca tine

Devastată de durere, Anna a postat un mesaj emoționant pe rețelele de socializare, cu ocazia Zilei Mamei. Redăm în continuare mesajul ei:

Astăzi este ziua mamei..

Dragul mea, tu vei fi mereu fiul meu, iar eu îți voi fi mama. Simt că ești aproape de mine și vei fi mereu. Probabil că lumea în care am rămas nu merită un înger atât de strălucitor ca tine. Sunt sigură că ești într-un loc mai bun. Și cu siguranță ne vom reîntâlni, voi face totul pentru a fi demnă de această întâlnire și pentru a te face mândru, privindu-mă din cel mai moale nor. Te iubesc Sasha, de la pământ la cer”, a scris Anna pe o rețea de socializare.


Sursă foto: The Sun / Facebook Anna Y.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233