dobroge.tv

Live

1 Decembrie la Constanța în imagini: parada militară, moment de bucurie pentru copii

01 decembrie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Zâmbete, admirație și entuziasm - asta s-a putut observa pe fețele copiilor prezenți la parada militară de 1 Decembrie. După un an în care pandemia a mutat evenimentele în mediul online, constănțenii s-au adunat cu mic și cu mare pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu pentru a lua parte la evenimentele dedicate Zilei Naționale a României.

Românii de pretutindeni sărbătoresc pe 1 Decembrie Ziua Națională a României, cel mai important moment din istoria românilor.

Ziua Națională a fost marcată în acest an şi la Constanța printr-o serie de acțiuni cu caracter militar și civil. În această dimineață, la Monumentului Eroilor din Primul Război Mondial din Cimitirul Central a avut loc depunerea de coroane. Ulterior, la ora 11.00, în zona din fața Monumentului Eroilor din Războiul de Independență, din parcul Casei de Cultură a avut loc ceremonia propriu zisă.

CITEȘTE ȘI: Paradă militară la Constanța, cu ocazia Zilei Naționale a României

În cadrul ceremoniei, reprezentanții autorităților constănțene au transmis mesaje de Ziua Națională. Unii oameni au fost nemulțumiți și i-au primit cu huiduieli pentru că, spun aceștia, au venit să vadă parada nu să asculte discursuri care, și așa, se aud foarte încet.

Mai mult decât atăt, pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu a avut loc parada militară, la care au participat membrii din cadrul Ministerului Apărării Naționale și ai altor structuri care aparțin instituțiilor statului.

Constănțenii, dornici să vadă parada

După un an în care Ziua Națională a României a fost sărbătorită în mediul online, constănțenii au fost dornici să participe la parada militară organizată astăzi. În ciuda vântului puternic și a frigului, „înarmați” cu Drapelul Național, de la mic la mare și cu animalele de companie, constănțenii s-au strâns pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu și au așteptat momentul defilării.

De departe, cei mai entuziasmați au fost copiii. Din primul rând sau din brațele părinților, cu ochii mari și cu zâmbete pe față, aceștia au privit cu admitație zecile de vehicule militare, dar și autospeciale care au defilat prin fața lor. Pentru unii dintre ei momentul a fost unic și nu și-au putut dezlipi privirea nicio secundă.

Din păcate, vântul puternic nu a permis ridicarea de la sol a avioanelor, astfel că, în acest an nu a avut loc și o paradă aeriană.


Sursă foto: Dobrogea TV

Publicitate

Galerie Foto

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233