dobroge.tv

Live

Rata de incidență a municipiului a scăzut la 2,77! Constanța nu mai este în scenariul roșu: ce măsuri ar putea intra în vigoare

Rata de incidență a municipiului a scăzut la 2,77! Constanța nu mai este în scenariul roșu: ce măsuri ar putea intra în vigoare
23 ianuarie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Rata de incidență atât a municipiului Constanța, cât și a județului a înregistrat sâmbătă, 23 ianuarie, o scădere față de ziua precedentă. Municipiul Constanța a ieșit din scenariul roșu, intrând în cel galben, sub 3 cazuri la mia de locuitori.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică, sâmbătă, 23 ianuarie, rata de incidență a municipiului este 2,77 la mia de locuitori, cu 864 de cazuri active. Reamintim că vineri, 22 ianuarie, rata de incidență era 3,01 la mia de locuitori.

Mai mult decât atât, rata de incidență a județului a scăzut ușor, ajungând la 1,91 la mia de locuitori, cu 1.474 de cazuri active, față de ziua precedentă când aceasta era 2,09 la mia de locuitori.

Măsurile care ar putea intra în vigoare

Cu trecerea în scenariul galben, o serie de măsuri ar putea intra în vigoare la nivelul municipiului Constanța, printre care:

  • redeschiderea restaurantelor și cafenelelor, din interiorul clădirilor, fără a depăși 30% din capacitatea maximă;
  • redeschiderea restaurantelor și cafenelelor, din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă;
  • redeschiderea cinematografelor, instituțiilor de spectacole și de concerte, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă.
  • redeschiderea școlilor, începând cu data de 8 februarie

În acest sens, Dobrogea TV a realizat un material care poate fi consultat aici: Constanța ar putea ieși din scenariul roșu: s-ar putea redeschide restaurantele, cafenelele, sălile de spectacol și cinematografele

Potrivit prețedintelui României: „În scenariul galben merg în continuare la școală, copiii din ciclul I-IV și copiii din clasele terminale, dar și copiii de la grădiniță” -- detalii aici: Klaus Iohannis: „Începând din semestrul doi, din 8 februarie, majoritatea școlilor se vor redeschide”

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233