dobroge.tv

Live

Oraşul Constanţa a intrat în scenariul roşu. Restaurantele şi zonele de food-court din mall-uri au început să ceară certificat verde, antivacciniştii ies şi astăzi în stradă

Oraşul Constanţa a intrat în scenariul roşu. Restaurantele şi zonele de food-court din mall-uri au început să ceară certificat verde, antivacciniştii ies şi astăzi în stradă
26 septembrie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Municipiul Constanța a intrat în scenariul roșu, după ce ieri a fost depăşită rada de indectare de 3 la mia de locuitori, astfel că certificatul verde a devenit obligatoriu pentru mai multe activități, În municipiu, în ultimele 14 zile au fost raportate în total 1114 de cazuri noi.

Potrivit datelor transmise de Prefectura Constanța, incidența răspândirii COVID-19 în municipiul Constanța este astăzi, 26 septembrie, de 3,58, în timp ce ieri a fost de 3,16.

Alte 12 localități din județul Constanța sunt de asemenea în scenariul roșu. Este vorba de Medgidia - 3,9 la mie, oraşul Năvodari - 3,06, orașul Ovidiu - 3,41 la mie, orașul Techirghiol - 4,29 la mie, Adamclisi - 5,21 la mie, Chirnogeni - 4,68 la mie, Costinești - 4,61 la mie, Cuza Vodă - 4,05 la mie, Ghindărești - 3,01 la mie, Independența - 4,82 la mie, Poarta Albă - 3,01, Tortoman - 3,72 la mie.

Principalele restricţii:

  • Când rata de infectare este între 3 și 6 la mie, competițiile sportive în spaţii închise sau deschise pot avea loc cu până la 30% din capacitatea maximă a spațiului și cu distanță de minim 1 metru între persoane, pentru cele care au certificatul verde.
  • Cinematografele pot fi deschise până la 50% din capacitatea maximă a spațiului tot pentru persoanele care au certificatul COVID.
  • Spectacole, concerte și festivaluri în aer liber au loc cu maxim 1.000 de spectatori cu certificat COVID și cu purtarea măștii de protecție.
  • Nunți și botezuri se pot organiza în interior cu maxim 200 de persoane, iar mitinguri cu 100 de persoane.
  • Restaurantele și cafenele în interior sau pe terase pot sta deschise între orele 5.00 - 2.00, până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului. Pot intra deținătorii de certificat verde.
  • Sălile de fitness pot fi ocupate, cu certificat COVID, până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului.

Proteste în faţa Prefecturii Constanţa

Pe reţelele de socializare, constănţenii sunt chemaţi la protest. „IEŞIM ÎN STRADĂ PENTRU LIBERTATE!". De altfel, şi ieri antivacciniştii au scandat în faţa Prefecturii Constanţa. Mai mult, astăzi, este anunţată şi prezenţa Dianei Iovanovici Șoșoacă: CONSTANȚA. Protest împotriva vaccinării și restricțiilor, în fața Instituției Prefectului. VIDEO

"Astăzi, 24 septembrie, rata de incidenţă pentru municipiul Constanţa este 2,98. Sunt pe muchie de cuţit, în pragul instituirii unor măsuri nelegale care restrâng drepturi şi libertăţi. Certificatul de vaccinare nu va speria covidul, dar va lovi din nou în economie şi în buzunarele noastre! Mai bine de 70% dintre cetăţeni NU s-au vaccinat!

Cum îşi imaginează guvernanţii că va funcţiona economia cu un procent atât de mic de vaccinaţi? Se apropie şi iarna, care se anunţă a fi una foarte grea, din cauza facturilor la utilităţi. Mai mult, acest certificat verde, sanitar sau cum îl numesc guvernanţii NU este prevăzut în lege! Toată lumea le spune: partidele de opoziţie, CNCD, întreaga societate civilă, dar la CNSU şi Guvern nu se audeѻ, este mesajul celor care se declară împotriva vaccinului. Certificatul de vaccinare este doar o altă formă de carantină şi de constrângere a cetăţenilor să se vaccineze.

În România, libertatea de a alege NU mai există. De fapt, în ţară avem acum doar două mari îngrijorări: Congresul domnului Florin Cîţu şi certificatul de vaccinare. REFUZĂM să fim cobai! Astfel, pentru drepturile şi libertăţile civile invităm constănţenii la PROTEST! SÂMBĂTĂ si DUMINICĂ, 25 si 26 SEPTEMBRIE, ORA 18:00, INSTITUŢIA PREFECTULUI CONSTANŢA!", este mesajul care cheamă la protest.

Sursă foto: zf.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233