dobroge.tv

Live

Ciucă: David Popovici primeşte un milion de lei din Fondul de rezervă al Guvernului

Ciucă: David Popovici primeşte un milion de lei din Fondul de rezervă al Guvernului
23 iunie 2022
Redactia DTV

Publicitate

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a anunţat, joi, că Executivul a decis alocarea sumei de un milion de lei sportivului David Popovici, banii provenind din Fondul de rezervă al Guvernului, scrie news.ro.

Tot astăzi, la şedinţa de Guvern, am luat decizia de a recunoaşte performanţa sportivului nostru David Popovici şi, în felul acesta, am decis ca, fiind vorba despre o performanţă excepţională, să avem o recunoaştere pe măsură şi am hotărât să îi fie alocat din Fondul de rezervă al Guvernului o sumă în valoare de un milion de lei”, a afirmat premierul Ciucă, la finalul şedinţei de Guvern de joi.

Sportivul David Popovici, în vârstă de 17 ani, a câştigat, miercuri, medalia de aur în proba de 100 metri liber din cadrul Campionatului Mondial de Nataţie, competiţie care se desfăşoară la Budapesta. Popovici a obţinut la CM şi aurul la 200 m liber.

CITEȘTE ȘI: David Popovici a scris istorie la Budapesta. La doar 17 ani este campion mondial la 200 metri liber: „Suntem oameni obișnuiți care fac lucruri extraordinare”

Popovici, care în semifinale a obţinut timpul 47.13, record mondial la juniori, a încheiat finala cu timpul 47.58.

David Popovici a câştigat la Budapesta şi medalia de aur la 200 m liber, cu timpul 1:43.21, de asemenea record mondial la juniori.

CITEȘTE ȘI: David Popovici a scris istorie pentru România. A obţinut încă o medalie de aur la Budapesta, la doar 17 ani: ''Sper că v-am făcut pe toţi mândri''


Sursă foto: captură news.ro

Publicitate

Publicitate
Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Comentologie

Cu Manu Nistor

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233