dobroge.tv

Live

Cei doi polițiști din Argeş, cercetaţi după ce un bărbat a murit în timp ce era imobilizat, au fost arestați pentru 30 de zile

Cei doi polițiști din Argeş, cercetaţi după ce un bărbat a murit în timp ce era imobilizat, au fost arestați pentru 30 de zile
19 aprilie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Cei doi polițiști reținuți, duminică, după intervenţia de la Pitești, unde un bărbat a murit în timp ce era imobilizat, au fost arestați pentru 30 de zile. Moartea bărbatului a fost violentă și s-a produs prin asfixiere, anunță medicul legist, motiv pentru care încadrarea juridică a fost schimbată din ucidere din culpă în loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, scrie Observator News.

Cei doi agenți de poliție sunt acuzați de lovituri sau vătămări cauzatoare de moarte, pentru care legea prevede închisoarea de la șase la 12 ani.

CITEȘTE ȘI: Poliţistul de 21 de ani care l-a trântit la pământ pe inginerul argeşean, trecut cu multe nereguli. Prezentat drept erou de Poliţie, a luat din banii unui bătrân înşelat prin metoda ''Accidentul'' 

Bărbatul imobilizat de polițiști a murit asfixiat

Medicul legist a prezentat duminică primele concluzii ale necropsiei în cazul bărbatului decedat după ce a fost imobilizat de polițiști. Potrivit acestuia, moartea a fost violentă, bărbatul a murit asfixiat în urma comprimării părților moi ale gâtului și ale toracelui. De asemenea, medicul legist susține că victima avea mai multe traumatisme, dar și o alcoolemie de peste 2 la mie.

Moartea fost violentă, bărbatul a murit asfixiat. Am descoperit o alcoolemie de peste 2 la mie. Sunt mai multe traumatisme, inclusiv cranio-cerebrale, leziuni traumatice cervicale și toracice prin comprimarea părților moi. Rezultatele în câteva săptămâni, nu pot să exclud existența unor comorbidități, doar laboratorul poate stabili. Va fi un raport medico-legal, acesta va fi trimis procurorilor”, a precizat medicul legist.

CITEȘTE ȘI: Bărbatul decedat după intervenţia poliţiştilor de la Piteşti a murit asfixiat: „Am constatat că moartea a fost violentă”

Procurorul de caz a cerut pedepse mai dure pentru cei doi polițiști

După analizarea imaginilor, a declarațiilor martorilor și rezultatele necropsiei, procurorul de caz a cerut schimbarea încadrării juridice din ucidere din culpă în loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.

Legea prevedea pedeapsa cu închisoare de șase la 12 ani. Am avut în vedere toate probele administrate până la acest moment. Au fost analizate imaginile, declarațiile martorilor și raportul de necropsie. Cei doi au încercat să aducă variante, țin de exercitarea dreptului la apărare”, a declarat procurorul, citat de Observator News.

Reamintim că un bărbat în vârstă de 63 de ani din Pitești a murit, vineri, după o intervenție a poliștilor, care l-au scos afară dintr-un local cuprins de flăcări și l-ar fi bruscat. Bărbatul a intrat în stop cardio-respirator și n-a mai putut fi salvat de medici.

CITEȘTE ȘI:Cine era bărbatul care a murit în timp ce era imobilizat de polițiști: „În ultimele luni era afectat de boala de care suferă soţia” 

Incidentul a avut loc la o terasă aflată în zona unei autogări din municipiul Piteşti. Un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean a intervenit pentru acordarea primului ajutor.

Poliţiştii se apără şi spun că omul devenise recalcitrant de câte ori era scos din restaurant. Iar în final au apelat la imobilizarea sa, deşi opunea rezistenţă. Momentul a fost filmat de un martor, care ulterior a fost căutat de oamenii legii acasă.

În timpul imobilizării, bărbatul de 63 de ani care consumase alcool a început să se simtă rău şi a fost solicitată o ambulanţă la faţa locului. În ajutorul victimei, au sărit și pompierii chemați să stingă incendiul. În ciuda eforturilor depuse, pentru bărbat nu s-a mai putut face nimic.

CITEȘTE ȘI: Momentul în care un bărbat moare în timpul intervenției polițiștilor, filmat de un martor: a fost imobilizat cu piciorul pe gât. VIDEO 


Sursă foto: Facebook Dan Barbu

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233