dobroge.tv

Live

Arhiepiscopia Tomisului: „IPS Teodosie se roagă pentru preotul Cătălin Moroșan, dând dispoziție tuturor preoților din subordine să facă slujbe speciale pentru însănătoșirea părintelui”

Arhiepiscopia Tomisului: „IPS Teodosie se roagă pentru preotul Cătălin Moroșan, dând dispoziție tuturor preoților din subordine să facă slujbe speciale pentru însănătoșirea părintelui”
05 februarie 2023
Redactia DTV

Publicitate

Reprezentanții Arhiiepiscopiei Tomisului au transmis câteva precizări în urma informațiilor apărute în spațiul public cu privire la starea de sănătate a pr. Cătălin Moroșan și acuzele aduse Înaltpreasfințitului Părinte Teodosie că nu se implică pentru a facilita procedura de transfer a preotului la un Spital din București.

CITEȘTE ȘI: CONSTANȚA. Un medic răspunde acuzațiilor soției preotului internat la ATI: „Colegii se zbat din primul moment să-i salveze viața, în condițiile în care dumneavoastră ați ascuns și modificat adevărul”

„Arhiepiscopul Tomisului nu are competențe medicale, motiv pentru care nu se poate pronunța în ce privește actul medical, Înaltpreasfinția sa având încredere că echipa de medici care se ocupă de preotul Cătălin Moroșan va demara protocolul transferului la un spital din Capitală, dacă acest lucru se va impune;

IPS Teodosie nu dorește să influențeze actul medical deoarece acest lucru ar însemna o încălcare a legii, întrucât și ar depăși competențele. Conform Legislației în vigoare, transferul pacientului se poate face la solicitarea familiei, cu acordul spitalului în care este tratat și cu al unității medicale solicitate, prin proceduri reglementate de legislația națională în domeniul sănătății și doar atunci când transferul pacientului nu ar dăuna stării de sănătate a acestuia. Orice altă interpretare este de natură să intre în coliziune cu legislația civilă, dar și penală.

Cu privire la informațiile prin care se prezintă opiniei publice faptul că preotul în cauză ar fi fost demis din anumite funcții administrative, facem precizarea că acest aspect nu reprezintă o sancțiune aplicată părintelui, ci reprezintă dinamismul caracteristic din administrația bisericească, conform Statutului de organizare și funcționare a Bisericii Ortodoxe Române, misiunea principală a preotului fiind aceea de a sluji la sfântul Altar.

Vă aducem la cunoștință că Arhiepiscopul Tomisului se informează permanent despre evoluția medicală a preotului Cătălin Moroșan, se roagă pentru acesta, dând dispoziție tuturor preoților din subordine să facă slujbe speciale pentru însănătoșirea părintelui”, transmite Arhiepiscopia Tomisului.

Reamintim că preotul Cătălin Mureșan se află internat în spital, în comă profundă, după ce a băut o „substanță necunoscută”. Surse medicale din Spitalul Judeţean Constanța vorbesc despre antigel -- detalii aici: Preot constănțean internat la Terapie Intensivă, în comă profundă, după ce a băut o „substanță necunoscută”. Medicii sunt rezervați în ceea ce privește prognosticul


Sursă foto: arhivă Dobrogea TV

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

Puterea credinței

În centrul atenției

Discutăm titlurile zilei

În centrul atenției

cu Bogdan Papacostea

În centrul atenției

cu Bogdan Papacostea

În centrul atenției

cu Bogdan Papacostea

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233