dobroge.tv

Live

Mamă, tată și fiu, salvați de la moarte de salvamari. Mesaj cutremurător pentru colegul care și-a pierdut viața ieri: „Să te rogi pentru toți de acolo de sus, ca să scape”. VIDEO

Mamă, tată și fiu, salvați de la moarte de salvamari. Mesaj cutremurător pentru colegul care și-a pierdut viața ieri: „Să te rogi pentru toți de acolo de sus, ca să scape”. VIDEO
09 august 2022
Redactia DTV
Publicitate

Zi neagră pe litoralul românesc. Trei bărbați au murit ieri în apele mării, iar alte persoane au fost salvate la timp. Printre aceștia, se află și Sorin, un salvamar care a încercat, cu prețul vieții, să salveze de la înec un turist de 28 de ani. Deşi este arborat steagul roșu, turiștii nu au ţinut cont şi s-au aventurat în mare.

Sorin Georgian Olariu era din Târgovişte şi avea doar 48 de ani. De ani de zile, venea vara la mare pentru a lucra ca salvamar.

CITEȘTE ȘI: ''Păcat de salvamar,a murit din cauza unui inconştient''. Sorin a încercat să salveze un tânăr carea intrat în mare deşi era steag roşu - a murit alături de el!

Salvamar de-al nostru, cu experienţă, din 2018. A lucrat pe tot litoralul. Un tânăr de 29 de ani s-a agăţat de salvator, l-a băgat la fund. A intervenit şi un alt salvamar, i-a scos pe amândoi la mal”, a spus Gelu Vătămănescu, şef salvamari.

„Să te rogi pentru toți de acolo de sus, ca să scape”

Un mesaj de condoleanțe a fost trimis și de un alt coleg care, a povestit pe rețelele de socializare că, împreună cu colegii, au reușit să scoată o întreagă familie din valurile mării. Acesta a postat un mesaj cutremurător:

O zi grea pentru Serviciul Salvamar...... Ne-am făcut cu toții datoria... Unii până la sânge... Dumnezeu să te ierte Sorin! O familie a mai scăpat, mamă, tată și fiu! Mama pe lângă înec, suferea și de boala diabetului, lucru care a complicat situația. Să te rogi pentru toți de acolo de sus, ca să scape... Dumnezeu să te odihnească Sorin alături de ceilalți!”, a scris Vlad Bogdan Făluţă, salvamar.

Patru bărbați au murit, în nici 24 de ore

Reamintim că un tânăr de 23 de ani a murit ieri pe plaja Diana din Saturn, în prima zi de vacanță în care se afla împreună cu prietenii. Câteva ore mai tarziu, alte două persoane au murit înecate în Eforie Nord. Un tânăr de 28 de ani și un salvamar care a încercat, cu prețul vieții, să-l salveze.

CITEȘTE ȘI: TRAGEDIEPE LITORAL. A intrat în mare deşi era steag roşu şi a plătit cu viaţa. Mihaiavea doar 23 de ani - o familie se pregăteşte să-şi înmormânteze fiul multiubit!

Mai mult, un alt tânăr de 25 de ani și-a pierdut viața în această dimineață pe plaja din Costinești, după ce s-a avântat în valurile mării.

CITEȘTE ȘI: Încăo tragedie pe litoral. Un tânăr de doar 25 de ani a sfârşit în apele mării, laCostineşti

Indicațiile salvamarilor, ignorate de turiști

Cu toate că sunt martori ai acestor tragedii și a eforturilor depuse de cadrele medicale pentru a-i readuce la viață, unii oameni sunt indiferenți. Majoritatea dintre ei consideră că dacă știu să înoate, nu li se poate întâmpla nimic. Astfel că, ignoră culoarea steagului arborat dar și indicațiile salvamarilor.

Un turist a declarat ieri pentru Dobrogea TV că nu se teme că-și pune viața în pericol întrând în apă, cu toate că steagul roșu flutura pe plajă: „Da’ uite, e lume destulă în apă, adică…nu sunt singurul. Super fain! Așa trebuie să fie marea, cu valuri, adică nu…” -- detalii aici: INCONŞTIENŢA UCIDE! Astăzi, trei bărbaţi au muritînecaţi, unul dintre ei fiind salvamar. Reacţia unui turist care a ignoratsteagul roşu: ''Așa trebuie să fie marea, cu valuri...''


Sursă foto / video: Facebook Vlad Bogdan Făluţă

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233